Sök
Stäng denna sökruta.

Bli volontär

Ingenting värmer så gott som att göra livet lättare för en medmänniska. Varmt välkommen att höra av dig till oss med en intresseanmälan.

Som volontär hos Stadsmissionen så möter du människor som på olika sätt lever i samhällets marginal och i stor utsatthet, varje timme du lägger ned gör stor skillnad i en annan människas liv.

Det finns många olika sätt att bidra. Vi behöver allt ifrån praktisk hjälp med fika till stapling av varor eller samtal med behövande. Allt beror på hur belastningen hos oss ser ut och vilka kompetenser du kan bidra med.

Det finns också många goda skäl att vara volontär. För dig som är pensionär kan det handla om att göra något meningsfullt och möta andra människor. För en student är det viktigt att lära sig hur arbetslivet fungerar och samla erfarenheter på sin CV. Ytterligare någon vill omsätta tro eller medmänsklighet i praktisk handling. 

Oavsett vem du är, vad du kan och hur du vill bidra så är vi säkra på att volontärskap är bra för själen. Ingenting värmer så gott som att göra livet lättare för en medmänniska. Varmt välkommen att höra av dig till oss med en intresseanmälan!

Ansökan är tillfälligt stängd

För närvarande har vi ett mycket stort antal ansökningar till volontärsuppdrag. Därmed har vi tillfälligt stängt möjligheten att ansöka. Så snart behov av hjälp finns igen så öppnar vi för ansökningar. Detta kommer vi kommunicera via hemsidan och sociala medier.

Vår värdegrund

Sveriges Stadsmissioner är en del av den internationella rörelsen av stadsmissioner och ser sig som en del av den världsvida kyrkans diakonala uppdrag.​

Berättelser från våra volontärer

Läs verkliga berättelser om hur våra volontärer gör skillnad.

  • Alla berättelser
  • Volontär