Sök
Stäng denna sökruta.

Följ med Malin och Simon under en dag som volontärer

Till vardags jobbar Malin Danielsson och kollegan Simon Saxin på CAB Group, ett IT-företag som sedan 2021 är huvudpartner till Örebro Stadsmission. Inom ramen för samarbetet så kan de medarbetare som vill göra en volontärinsats på betald arbetstid. 

– Det svåraste var att se barnen, de är ju helt chanslösa och får bara åka med, säger Malin Danielsson som just gjort sin första volontärdag på Matcentralen.

Malin och Simon valde att lägga sina timmar på Matcentralen där ekonomiskt utsatta familjer får ta del av överskottsmat. Den här dagen hjälper de till att mäta upp mjöl och sortera frukt.

Båda har tidigare funderat över möjligheten att göra hjälpande insatser men har inte kommit till skott. Tack vare företagets engagemang i Örebro Stadsmission så öppnades en dörr de gärna gick igenom.

– Det är så svårt att veta var man ska börja och vem man ska höra av sig till, säger Simon. På det här sättet så blev vägen till ett volontärskap lite kortare, funderar han.

Stolta över vårt engagameng

Både Simon och Malin stortrivs på sin nuvarande arbetsplats och är väldigt stolta över sin arbetsgivare. De blev inte förvånade när samarbetet med Stadsmissionen presenterades för de vet att CAB Group är ett företag som bryr sig.

Även om människorna som söker sig till Stadsmissionen har det tufft och behöver mycket hjälp så upplever Malin och Simon att stämningen på Matcentralen var varm och värdig, att medarbetarna klarade den svåra balansen mellan att ge service och sätta gränser.

– Jag skulle ha så svårt att säga nej till den som vill ha mer av någon vara, när man ser hur utsatta människor är och hur mycket de behöver, men jag förstår att maten måste räcka till många, att det handlar om solidaritet med nästa gäst, säger Malin.

Innan de lämnar för dagen passar de på att ställa många frågor till Jonas Andersson som är verksamhetsansvarig på Matcentralen. Varför finns inte fler hygienprodukter i butiken och varför är inte hyllorna fulla? Det blir ett värdefullt samtal som handlar om stora behov och att ännu fler donationer behövs för att allt ska räcka till många.

Bild av Sofia Strömberg

Sofia Strömberg

Vill du läsa mer?

Läs mer om vad vi på Örebro Stadsmission gör och hur vår verksamhet hjälper till genom våra nyheter och berättelser.

  • Se alla
  • Berättelser
  • Företagspartner
  • Nyheter
Ladda mer

Slut på poster