Samarbeten

Våra samarbetspartners

En betydelsefull och viktig del för Örebro Stadsmissions möjlighet att leva upp till visionen om ”Ett varmare Örebro för alla” är ett nära samarbete med såväl Svenska kyrkan, församlingar, Örebro kommun liksom många myndigheter.

Vi utgör ett starkt och viktigt komplement till offentlig sektor och kan nå fram och bygga relationer när myndigheter kommer till korta eller människor faller mellan stolar. Vi kan också hitta nya och kreativa vägar där det offentliga måste hålla sig till lagstadgade och formella former. Hos oss är den som är utsatt aldrig ett personnummer eller ett ärende. Vi försöker se hela människan och erbjuda hjälp till självhjälp i allt vi gör.

fastighetsägarna_nyheter

Stadsmissionens samarbete med Fastighetsägarna

City Örebro är en viktig plats för många människor, både för fastighetsägare, hyresgäster, butiksägare och besökare. Hjärtat i Örebro är ett city där människor kan leva, umgås, göra affärer och roa sig.

_Z6A5141

Vår förändringsteori

Örebro Stadsmission möter dagligen människor i olika former av social utsatthet. Vi vill lindra den akuta nöd som människor är drabbade av. Men vi vill inte att vårt stöd håller människor kvar i utsatthet utan arbetar med vägledning och ombudsmannaskap för att stärka individens handlingskraft och möjlighet att nå förändring.

Berättelser från våra samarbetspartners

  • Alla berättelser
  • Samarbete

Hjälp till som volontär

Vi på Örebro Stadsmission söker alltid nya volontärer som vill göra vår stad till en bättre plats för de mest utsatta individerna.