Sök
Stäng denna sökruta.

Råd och stöd

Vad är Stadsmissionens Råd och stöd?

Inom Stadsmissionens Råd och stöd arbetar vi för att hjälpa människor ur olika former av social utsatthet. Här kan du få hjälp med att hantera frågor som rör exempelvis en ohållbar boendesituation, instabil ekonomi eller kontakter med myndigheter.

Råd och stöd vänder sig till dig som lever i en svår situation som du vill förändra, men inte vet hur du ska göra. Stödet utformas utifrån vad du behöver hjälp med och tillsammans gör vi en plan och reder ut frågetecken som du har.

 

Detta kan vi erbjuda

  • Vi kan erbjuda dig en personlig kontakt med en av våra vägledare. Stödet skapas utifrån dina egna önskemål och kan alltså variera.
  • Rådgivning och stöd i frågor som rör exempelvis en ohållbar boendesituation, instabil ekonomi eller kontakter med myndigheter.
  • Vid behov av tolk så kan vi boka en på de allra flesta språk
  • Alla tjänster är kostnadsfria.

Hur går det till?

Du är varmt välkommen att fylla i kontaktformuläret här på hemsidan eller att ringa någon av våra vägledare enligt uppgifter nedan. Du kan också efterfråga vår hjälp i samband med att du söker akut hjälp i någon av våra verksamheter. Vi inleder sedan kontakten med ett möte där du får berätta om din situation och vad du önskar hjälp med. Tillsammans gör vi en planering. Utgångs­punkten är att du själv ska vara så delaktig som möjligt.

Vår värdegrund

Sveriges Stadsmissioner är en del av den internationella rörelsen av stadsmissioner och ser sig som en del av den världsvida kyrkans diakonala uppdrag.​

Det här gjorde Råd och stöd under år 2023

Besök
1
Samtal till myndigheter
1

Kontakt

Du kan kontakta oss genom att fylla i och skicka formuläret:

Du kan också kontakta någon av vägledarna direkt:

Elina Perdsjö

Verskamhetsledare Råd och stöd

Frida Widmark

Socionom/Vägledare

Hilda Lindblom

Socionom/Vägledare

Tack för din anmälan till oss på Råd och Stöd.

Vi lovar återkomma till dig så snart vi kan. Allt gott till dig så länge! Hälsningar Elina och Frida.