Sök
Stäng denna sökruta.

Sven bidrar med både kropp och själ

För några år sedan satt Sven Westdahl i sin bil, på väg till den älskade stugan vid norra Vättern. Tankarna flöt fritt men plötsligt fastnade han vid ett inslag på radion. En reporter besökte ett julbord för hemlösa på Stadsmissionens öppna mötesplats Porten, där man intervjuade både gäster, personal och volontärer. 

 ”Vilket fint sammanhang, tänkte Sven, där vill jag vara med när jag får mer tid över.” Bara något år senare kikade han in hos sin bank för att se över pensionsläget. Glatt överraskad kunde han konstatera att det var fullt möjligt att gå i pension, trots att han bara hunnit fylla 62. Nu skulle han få mer tid över till allt annat som är viktigt i livet, som barn och barnbarn men också stugan och båten.

Det betydde att han lämnade en lång karriär bakom sig med chefsroller inom VVS-branschen. Sista vändan var han många år som regionchef inom Bravida, i en roll där han brann för att utveckla människor och hitta vägen fram till olika personligheter. Så snart han gått i pension anmälde han intresse för att vara volontär på Stadsmissionen och i januari 2023 gjorde han sina första timmar. 

Sedan dess är han kvar och dyker upp varje onsdag för att samspela med personalen på Matcentralen. Han jobbar mest i bakgrunden, tar emot leveranser, packar om mat och registrerar varor. Hans bidrag gör att ordinarie personal får mer tid för samtal med varje gäst. Hans närvaro lyfter också stämningen eftersom gott humör är hans starka signum. 

–  Jag tycker om att ha det här sociala sammanhanget, säger Sven. Det är goa’ människor som jobbar här och jag möter både gäster och andra volontärer. 

Det blir en fin gemenskap. Sven menar att många fler borde prova på volontärs-rollen. Man ger av sig själv men får så mycket tillbaka. Inte minst värmer det hjärtat att se utsatta människor få den hjälp man behöver. 

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är sven-volontar-768x1024.jpg

 Vill du liksom Sven vara volontär, anmäl dig här! 

Picture of Sofia Strömberg

Sofia Strömberg

Vill du läsa mer?

Läs mer om vad vi på Örebro Stadsmission gör och hur vår verksamhet hjälper till genom våra nyheter och berättelser.

  • Se alla
  • Berättelser
  • Företagspartner
  • Nyheter
Ladda mer

Slut på poster