Sök
Stäng denna sökruta.

Tribe Lounge vill göra skillnad på riktigt

Kommunikationsbyrån The Tribe Lounge gick in som partner i slutet av 2022. Här berättar bolagets grundare och VD Anna Pojen om engagemanget.

Vad motiverade er att bli partner till Örebro Stadsmission? 

De flesta av oss känner oss nog ganska trygga. Vi har ett hem, mat på bordet och kan ge våra barn en födelsedagspresent. Men vi vet ju samtidigt att många inte har det lika bra och att fattigdomen ökar bland barn. Vi ville göra något och kände att Örebro Stadsmissions arbete här lokalt är fantastiskt på så många vis. Som företag och team kan vi göra skillnad och vi kan stå upp för era värderingar.

Vilket värde har det skapat för era medarbetare och kunder? 

Vi har hunnit med att vara volontärer på Porten och det var något som verkligen berörde oss. Vi var alla lite nervösa innan tror jag – vad skulle man prata med era gäster om? Men vi märkte ganska snabbt att det såklart går att hitta bra samtalsämnen, vi är ju alla människor. Det var oerhört intressant att få höra deras berättelser. 

Vi ska absolut volontära fler gånger i år. Vi blir ett starkare team samtidigt som vi gör nytta. Sen hjälper vi till med Örebro Stadsmissions kommunikation också: som att bygga nya hemsidan. Vi hoppas att våra kunder ska tycka att vårt engagemang är viktigt och att det ska locka fler företag och privatpersoner att vara med och bidra.

Vad tror ni om framtiden – behövs ett större samhällsengagemang? 

Ja det är uppenbart så att det finns stora behov mellan de olika typer av stöd och skyddsnät som erbjuds av samhället. Och att myndigheter inte alltid samarbetar. Vi tror på Örebro Stadsmissions modell att gå in och arbeta på flera nivåer och utifrån individens behov. Och de behöver stöd av oss företagare för att gå runt. Men det behövs också ett större engagemang av oss som medmänniskor. Den som är hemlös eller fattig behöver också få känna sig sedd och viktig.

Anna Pojen, VD på The Tribe Lounge kommunikationsbyrå

Picture of Sofia Strömberg

Sofia Strömberg

Vill du läsa mer?

Läs mer om vad vi på Örebro Stadsmission gör och hur vår verksamhet hjälper till genom våra nyheter och berättelser.

  • Se alla
  • Berättelser
  • Företagspartner
  • Nyheter
Ladda mer

Slut på poster