Sök
Stäng denna sökruta.

Stadsmissionens samarbete med Fastighetsägarna

Fastighetsägarna främjar trygghet i city

City Örebro är en viktig plats för många människor, både för fastighetsägare, hyresgäster, butiksägare och besökare. Hjärtat i Örebro är ett city där människor kan leva, umgås, göra affärer och roa sig. 

De sista åren har oron i city ökat. Detta eftersom allt fler människor saknar en bostad och många lider av psykisk ohälsa och/eller missbruk. När du saknar tak över huvudet måste du hitta värme, vila och toaletter på annan plats. För många blir lösningen att uppehålla sig i köpcenter, på vindar och i källare hos fastighetsägare.

För att måna om ett tryggare city och de hemlösas villkor har Fastighetsägarna MittNord tillsammans med en rad fastighetsägare samlat in medel för att kunna öka öppettiderna på Porten. Genom att bidra till utökad verksamhet där så avlastar man city och minskar behovet av väktare och ordningsvakter. Dessutom blir city en tryggare plats för alla som rör sig där. 

För Örebro Stadsmission är målet på sikt att Porten ska kunna hålla öppet både förmiddag och eftermiddag. Målet är också att fler akutboenden ska komma till. Här behövs fler krafter bli involverade för att rätt resurser ska komma till.

fastighetsägarna_nyheter

Fastighetsägare som bidrar:

 

Abramssons

Asplunds

Behrn

Carlsson & Åqvist

Esswege

Eyra gruppen

FinFast

Infrigore

John Ekströms Bygg & Fastigheter

Karaffen

Melins

Sjöborgs Fastighetsförvaltning

Slättö Fastighets AB Segelflygaren

Systrarna Hermansson Fastighetsförvaltning AB

Söderbergs Lars Göran Söderberg AB

Victoriahem

Örhus Invest AB