Sök
Stäng denna sökruta.

Zach har hittat hem

 När Zach kliver över tröskeln till Deed så blir hon lugn och trygg i kroppen. Hon vet att hon är på en plats där alla är schyssta mot varandra.

 – Deed är en mötesplats som behövs, den håller folk borta från gatan och gör så att färre hamnar i fel sällskap, förklarar hon. 

 Sedan ett år tillbaka hänger Zach på Deed flera gånger i veckan. Hon beskriver mötesplatsen som sitt andra hem, en plats där det finns trygga vuxna med tid att lyssna. 

– Jag älskar verkligen personalen här, säger hon. De känner alla och tar sig tid för alla. Det är som att ha ett gäng äldre syskon som samtidigt är ens föräldrar.  

Zach menar att ledarna är en tillgång för att undvika olika former av drama. Där unga möts uppstår det ofta konflikter, men på Deed finns vuxna till hands för att reda ut problemen. 

 Ytterligare en trygghet är de tydliga regler som gäller på Deed. Mötesplatsen är en drogfri miljö där alla ska visa varandra respekt. Ingen rasism, homofobi eller sexism får förekomma.

 – Många som tillhör hbtq-gruppen mår riktigt dåligt, förklarar hon, hamnar utanför och blir utsatta på olika sätt. Här skulle det aldrig hända, avslutar hon.

Vill du veta mer om Deed? Följ länken och läs om verksamheten: https://deedorebro.se/

Bild av Sofia Strömberg

Sofia Strömberg

Vill du läsa mer?

Läs mer om vad vi på Örebro Stadsmission gör och hur vår verksamhet hjälper till genom våra nyheter och berättelser.

  • Se alla
  • Berättelser
  • Företagspartner
  • Nyheter
Ladda mer

Slut på poster