Sök
Stäng denna sökruta.

Rekordgåva till Stadsmissionen

Örebro Stadsmission har verkat i Örebro sedan 2015. Svenska Kyrkan var starkt drivande när vi kom till och efter hand har allt fler församlingar och företag anslutit för att medverka till finansieringen av verksamheten. Idag är över 30 församlingar och runt 30 företag involverade i verksamheten; man bidrar med allt ifrån finansiering till volontärskap, donationer och nätverk. 

Nu har Stadsmissionen fått en rekordgåva från fastighetsbolaget Husherren som är verksamma i Örebro. De går in med sammanlagt 1,5 miljoner kronor fram till 2028. För Stadsmissionen bidrar det till att vi kan säkerställa långsiktighet och stabilitet. Det är en förutsättning för att kunna utveckla och göra mer för våra gäster. 

– Vi har följt Stadsmissionen på håll i ett antal år och uppmärksammat hur utsattheten och behoven ökat i Örebro. Med vår gåva vill vi visa engagemang för vår hemstad och för människorna som lever här, säger Magnus Carlsson som är VD i familjeföretaget Husherren.

För Stadsmissionens del kommer gåvan mer än lägligt. I svallvågorna efter pandemin liksom inflation och lågkonjunktur så har efterfrågan på Stadsmissionens insatser ökat kraftigt. Det märks både på antalet hemlösa som söker sig till Porten men också på antalet hushåll som söker hjälp på Matcentralen. Den nya enheten för Råd och stöd tar också emot allt fler familjer som inte längre klarar sin ekonomi.

Husherren är idag ett av de större Fastighetsbolagen i Örebro, man äger runt 1500 lägenheter och närmare 250 000 kvm lokaler. Företaget som startades 1990 av Leif Carlsson finns fortfarande kvar i familjens ägo. 

– Vi träffade Stadsmissionen och fick lära känna deras verksamhet. Vi blev imponerade av organisationens förändringsmodell – hur man jobbar med både akut hjälp och långsiktig förändring. Dessutom kändes allt gediget – med socionomer i organisationen och med tydliga och mätbara mål för vad man vill åstadkomma. Vi tror helt enkelt att Stadsmissionen har en god potential att minska utanförskapet i Örebro, avslutar Magnus Carlsson. 

Partnerskapet innebär mer än finansiella medel till Örebro Stadsmission. Till hösten ska all personal inom Husherren få chansen att lära känna verksamheten liksom möjligheten att bidra med volontärinsatser. Målet är att stoltheten och glädjen över att bidra ska delas av varje medarbetare inom företaget. 

Bild av Sofia Strömberg

Sofia Strömberg

Vill du läsa mer?

Läs mer om vad vi på Örebro Stadsmission gör och hur vår verksamhet hjälper till genom våra nyheter och berättelser.

  • Se alla
  • Berättelser
  • Företagspartner
  • Nyheter
Ladda mer

Slut på poster