Sök
Stäng denna sökruta.

Quinn har en andra familj 

– Om inte Deed fanns skulle vi säkert sitta på Våghustorget, eller bara hänga på gatan för att ha någonting att göra, förklarar Quinn som är en hemtam gäst på Deed.

Sedan ett år tillbaka ser hon mötesplatsen Deed som sitt andra hem i Örebro. Det är hit hon går både för att träffa vänner och för att ha kul. Som hängiven punkare så uppskattar hon den öppna atmosfären.

 – För den som upplevt utanförskap tidigare så är det skönt att möta kulturen här. Personalen är så positiv och välkomnande, det blir som en andra familj på Deed, förklarar hon. 

 Musiken tar numera en stor plats i hennes liv och det är punk som gäller, både för att hon gillar hur det låter och vad det står för.

 – Punken handlar om solidaritet med minoriteter, grupper som står utanför. Musiken låter kanske hård och aggressivt men i grunden handlar det om att bry sig om andra.

 Quinn hittade till Deed genom tips från vänner. Sedan förra året har det blivit många fina kvällar med kompisar på mötesplatsen. Här sitter man och snackar, får hjälp med skolan eller spelar spel. Särskilt uppskattar hon närheten till ledarna. 

– De är så bra på att lyfta upp oss, få fatt på dilemman och lösa upp dem. Det är skönt att ha vuxna som bryr sig på det sättet. 

 Vill du veta mer om Deed, följ länken och läs mer här: https://deedorebro.se/

Picture of Sofia Strömberg

Sofia Strömberg

Vill du läsa mer?

Läs mer om vad vi på Örebro Stadsmission gör och hur vår verksamhet hjälper till genom våra nyheter och berättelser.

  • Se alla
  • Berättelser
  • Företagspartner
  • Nyheter
Ladda mer

Slut på poster