Sök
Stäng denna sökruta.

Örebro Stadsmission söker ny direktor

Fredrik Karlsson väljer att lämna den sista november

Efter tre och ett halvt år i rollen som direktor väljer Fredrik Karlsson nu att gå vidare mot nya mål. Det har varit en händelserik tid med många viktiga förändringar i hans och ledningens regi. Nya verksamheter har etablerats, ombudsmannarollen har stärkts och kommunikationen med omvärlden har utvecklats.

Bakom beslutet att lämna finns två viktiga skäl. Dels starka familjeskäl som handlar om en gemensam längtan tillbaka till den internationella arenan. Dels att Fredrik själv ser att det är rätt tid att lämna över till en direktor med delvis annan profil. 

– Jag har uppskattat varje dag i den här rollen liksom samspelet med ett varmt, engagerat och professionellt team på Örebro Stadsmission. Beslutet att lämna har därför krävt en stor portion eftertanke, säger Fredrik Karlsson.

Processen för att hitta Fredriks efterträdare har redan inletts och ordförande Björn Cedersjö håller i taktpinnen.

– Fredrik har på bästa tänkbara sätt fyllt den roll som kräver tydliga värderingar och ett lyhört ledarskap mot både medarbetare och omvärld. Vi hade gärna haft honom kvar hos oss men respekterar hans beslut. Det blir en utmaning att hitta en värdig efterträdare men vårt självklara mål är att lyckas, en stark efterträdare ska förhoppningsvis finnas klar vid årets slut. 

Under ett halvår kommer Fredrik finnas kvar för att finslipa processer, vara en resurs för styrelsen och bidra till starka överlämningar gentemot nyckelpersoner och organisationer. Det blir därmed ett lugnt och tryggt avslut. 


För frågor om Fredrik Karlssons beslut – kontakta honom direkt på fredrik.karlsson@orebrostadsmission.se

För frågor om vägen framåt och rekryteringsprocessen kontakta Björn Cedersjö på bjorn@cedersjo.se

Picture of Sofia Strömberg

Sofia Strömberg

Vill du läsa mer?

Läs mer om vad vi på Örebro Stadsmission gör och hur vår verksamhet hjälper till genom våra nyheter och berättelser.

  • Se alla
  • Berättelser
  • Företagspartner
  • Nyheter
Ladda mer

Slut på poster