Sök
Stäng denna sökruta.

ÖBO vill se ett tryggare stadsrum

1. Vad motiverade er att bli huvudpartner till Örebro Stadsmission?

ÖrebroBostäders syfte med samarbetet är att skapa ett tryggare stadsrum för alla de människor som rör sig i centrala Örebro, oavsett om det handlar om hyresgäster eller butiksägare. När människor står utan bostad, vård och hjälp så söker de sig gärna till trappuppgångar och källarutrymmen för att få skydd, något som kan upplevas som otryggt för hyresgästerna i en fastighet. Stadsmissionens öppna mötesplats Porten innebär för ÖBO att det finns någonstans för hemlösa människor att ta vägen, få ett mål mat och samtidigt få hjälp med saker som kontakter med myndigheter osv. ÖBO har därför särskilt öronmärkt givna resurser så att de går till utökade öppettider på dagverksamheten Porten.

2. Vilket värde skapar det för era medarbetare och hyresgäster?

Samarbetet har förutom det faktum att vi tror att vi kan få till tryggare områden för våra hyresgäster och medarbetare också givit våra medarbetare chansen att hjälpa till på ett ännu djupare plan. Från slutet av april så hjälper två medarbetare från ÖrebroBostäder till på Stadsmissionens matcentral två dagar i veckan. Detta har vi möjlighet att göra på arbetstid, vilket är en fantastiskt fin möjlighet för våra medarbetare att prova på volontärsjobbet. Och för ÖrebroBostäder att visa sina medarbetare att social hållbarhet är viktigt för företaget på riktigt.

3. Vad tror ni om framtiden – behövs ett större samhällsengagemang från näringslivet?

Helst skulle jag vilja svara nej på den frågan, men tyvärr så verkar det inte var så att jag kan det. Det verkar bara att bli tuffare och tuffare där ute och vi alla bör hjälpa till på så sätt som vi kan göra störst nytta.

Catarina Wennerlund
Kvalitets- och Hållbarhetsstrateg, ÖrebroBostäder

Picture of Sofia Strömberg

Sofia Strömberg

Vill du läsa mer?

Läs mer om vad vi på Örebro Stadsmission gör och hur vår verksamhet hjälper till genom våra nyheter och berättelser.

  • Se alla
  • Berättelser
  • Företagspartner
  • Nyheter
Ladda mer

Slut på poster