Sök
Stäng denna sökruta.

Febe Stenson blir ny direktor

Efter en gedigen rekryteringsprocess står det nu klart vem som efterträder Fredrik Karlsson som direktor för Örebro Stadsmission. Det blir Febe Stenson som tar över rollen efter årsskiftet. 

Febe Stenson är en engagerad och målinriktad profil med en bred yrkesbakgrund inom vård- och utbildningssektorn. Under sitt yrkesliv har hon prövat på allt ifrån rollen som sjuksköterska till avdelningschef och yrkeslärare. Hon bär på ett helhjärtat engagemang för utsatta grupper och har ofta varit involverad i sammanhang där människor utan egna resurser fått chansen till en nystart.

Febe har inte bara en gedigen erfarenhet av den offentliga sektorn. Hon bär också på en entreprenörs-ådra som kommit till uttryck då hon bland annat varit med och byggt upp nya yrkesutbildningar, startat en friskola och en träffpunkt för syriska flyktingar. I sitt aktiva engagemang inom församlingslivet har hon ofta intagit ledande roller, senast som ordförande.

”För att leda Örebro Stadsmission krävs lika delar lyhördhet och målmedvetenhet. Febe har den profil som krävs för att möta människor, samla krafter och få nya saker att hända. Vi är glada att hon vill och kan föra vidare det fina arbetet inom Örebro Stadsmission. Att hon dessutom har en stark förankring inom den kristna rörelsen är en självklar tillgång”, säger Björn Cedersjö, ordförande för Örebro Stadsmission. 

Vid årets slut kommer Febe alltmer slussas in i Örebro Stadsmissions verksamhet för att lära känna styrelsen, medarbetare och viktiga samarbetspartners. Formellt kliver hon in i rollen efter årsskiftet. 

Örebro Stadsmission hälsar Febe varmt välkommen in i verksamheten. Tillsammans ska vi kämpa för de som kämpar.

Picture of Sofia Strömberg

Sofia Strömberg

Vill du läsa mer?

Läs mer om vad vi på Örebro Stadsmission gör och hur vår verksamhet hjälper till genom våra nyheter och berättelser.

  • Se alla
  • Berättelser
  • Företagspartner
  • Nyheter
Ladda mer

Slut på poster