Sök
Stäng denna sökruta.

Laweka Event samlar medel till Örebro Stadsmission

Under sommaren framkom det att Örebro Stadsmission hade begränsade resurser, detta eftersom verksamheten tvingades ta semesterstängt för första gången på flera år. 

Som en direkt reaktion på detta tog Laweka Event initiativ till en arrangörs och artist-insamling. De artister som gästat Gustavsvik under augusti har fått chansen att tillsammans med Laweka Event bidra till Örebro Stadsmission vid sitt besök. Man har efterfrågat 5.000kr per artist vilket Laweka Event matchat.

– Vi ser och förstår det värde som Örebro Stadsmission har för Örebro. När utsatta människor lämnas utan omsorg så ökar otryggheten i city, även för vår personal och våra gäster. Genom vår insamling vill vi bidra till Stadsmissionens fortsatta arbete med ekonomiskt utsatta liksom hemlösa människor i Örebro, säger Kimmo Kirvesmäki, på Laweka Event.

För Stadsmissionen kom insamlingen som en välkommen och uppskattad gåva. I tider av inflation, med skenande priser på mat och kläder, drabbas de människor värst som redan har det tufft.

– Vi ser framför oss en höst med stora utmaningar säger Fredrik Karlsson, direktor på Örebro Stadsmission. Därför är sådana här privata initiativ så välkomna och uppskattade. Lyckas vi med samlade krafter fånga upp och vägleda utsatta människor så blir Örebro bättre för oss alla.

Glädjande nog valde Takida, Stiftelsen, Johnossi, Norlie & KKV samt Albin Lee Meldau alla att bidra med 5.000 kr var och tillsammans med Laweka Event samlade man in 30.000 kr till Örebro Stadsmission.

Vårt största tack till Laweka event liksom till alla artister som valde att medverka. Tillsammans gjorde ni sensommaren i Örebro lite varmare.

Foto: Albin Öhrn 

Picture of Sofia Strömberg

Sofia Strömberg

Vill du läsa mer?

Läs mer om vad vi på Örebro Stadsmission gör och hur vår verksamhet hjälper till genom våra nyheter och berättelser.

  • Se alla
  • Berättelser
  • Företagspartner
  • Nyheter
Ladda mer

Slut på poster