Sök
Stäng denna sökruta.

Från präst till projektledare och proffs

Bred samling kring utsatta barn i Stadsmissionens julkampanj.

Under adventshelgen drar Örebro Stadsmission i gång sin årliga julkampanj. I år liksom förra året gör man det med stark draghjälp av flera partners. Bakom kampanjen som kallas ”Varje familj räknas” står både CAB Group, Länsförsäkringar Bergslagen, Svenska Kyrkan, Think Happy Thoughts och Örebro Hockey.

Fokus i kampanjen vilar på de 3500 barn i Örebro som lever i fattigdom. I deras familjer har man svårt att få ihop pengar till basala utgifter som mat, hyra och kläder. Kylskåpen gapar ofta tomma, det saknas varma vinterkläder och barnen står utanför sociala aktiviteter som idrottsklubbar och fritidsnöjen.

Det här är en målgrupp som Stadsmissionen möter dagligen i sin Matcentral liksom i rådgivning. I dagsläget växer kön utanför Matcentralen i stadig takt. Innan sommaren mättade Matcentralen närmare 200 hushåll och efter sommaren runt 300 hushåll i veckan, majoriteten av mottagarna är barn.

Stigande inflation med kraftigt höjda mat, el- och bränslepriser påverkar oss alla men drabbar de familjer värst som redan lever på marginalen. Den här julen om någonsin så krävs det att många hjälps åt för att hjälpa de familjer som hamnat i kris.

Kampanjens olika aktiviter

Kampanjen som syns i samtligas sociala medier rymmer också ett flertal olika aktiviteter:

CAB Group engagerar medarbetarna i en insamling under december. Företaget lägger sedan till en 0-a på insamlade medel. (Kontakt: Anna Mörtzell 0725-15 86 70)

Länsförsäkringar Bergslagen engagerar medarbetare och allmänhet för att samla in medel och samlar även in hygienprodukter till Matcentralen. (Kontakt: Anna-Maria Wallin 073-920 02 00)

Svenska Kyrkan anordnar Uppdrag Julkrubba och bjuder in allmänheten att baka krubbor i pepparkaka och samtidigt bidra till Stadsmissionen insamling. (Kontakt: Cathrine Gustavsson 0767-72 03 55)

Think Happy Thoughts har skänkt hela kampanjarbetet till Örebro Stadsmission, ett arbete som pågått hela hösten. (Kontakt: Oscar Hellström 076-173 32 78)

Örebro Hockey spelar två matcher till förmån för Örebro Stadsmission den 3 och 17 december och bjuder in både partners och publik att bidra till kampanjen. (Kontakt: Jonas Almqvist 076-050 83 21)

Vill du också skänka en julgåva – swisha till 900 5315 eller sätt in ett belopp på: 

Plusgiro: 90 05 31-5
Bankgiro: 900-5315


För mer information om kampanjen kontakta Sofia Strömberg på Örebro Stadsmission

sofia.stromberg@orebrostadsmission eller 0763 – 14 19 09.

Picture of Sofia Strömberg

Sofia Strömberg

Vill du läsa mer?

Läs mer om vad vi på Örebro Stadsmission gör och hur vår verksamhet hjälper till genom våra nyheter och berättelser.

  • Se alla
  • Berättelser
  • Företagspartner
  • Nyheter
Ladda mer

Slut på poster