Familjekedjan

Familjekedjan är ett samarbete mellan Örebro Stadsmission, Immanuelskyrkan, Eksam, Rädda Barnen och Filadelfiakyrkan. Familjekedjan finns för att hjälpa ekonomiskt utsatta familjer att starta om sina liv. Utbildade socionomer finns till hands för att ge stöd och råd i kontakt med myndigheter, hyresvärdar och arbetsmarknaden. Målet är att ge hjälp till självhjälp. 

Vi socionomer finns på plats på Hoppcentralen i Filadelfiakyrkan varje onsdag och fredag mellan 9.30 – 12.00. För mer information om Hoppcentralen.

Har du frågor?

Verksamheten finns på Slottsgatan 16, Örebro.

För kontakt med Familjekedjan: elin.ingberg@orebrostadsmission.se

Hjälp till som volontär

Vi på Örebro Stadsmission söker alltid nya volontärer som vill göra vår stad till en bättre plats för de mest utsatta individerna.
_Z6A5114

Matcentralen

I samarbete med ett antal av Örebros mataffärer tar vi tillvara på butikerna matsvinn. Det kan till exempel handla om varor med kort datum, felmärkta eller skadade emballage eller överblivna varor som inte gått åt.

_Z6A4492

Mötesplats Porten

Porten är en öppen mötesplats för människor som lever i utanförskap, som tillexempel hemlöshet eller aktivt missbruk. Vi erbjuder våra gäster gemenskap, värme och en paus från den tuffa och utmanande vardag de lever i.