Ledig tjänst: Medarbetare till Stadsmissionens Råd och Stöd Örebro

Är du intresserad av att arbeta i en organisation som kämpar för de som kämpar, där alla människors lika värde och att ge människor en andra chans står i centrum? Välkommen till Örebro Stadsmission! Vi erbjuder dig en spännande, rolig och utmanande roll i en organisation där människan och våra värderingar står i fokus. 

Inom Örebro Stadsmission bedriver vi ett brett arbete där vi möter akuta behov samtidigt som vi jobbar med att erbjuda vägledning och stöd för att hitta en väg ur utanförskap. Detta gör vi med individen i fokus och en effektiv samverkan mellan olika aktörer och insatser. En viktig del är ett kontinuerligt lärande om målgruppernas situation för att hela tiden utveckla vårt arbete och vår samverkan med andra. 

Uppdraget

Vi söker en medarbetare med placering inom Stadsmissionens Råd och Stöd i Örebro. Under våren 2023 har Örebro Stadsmission etablerat en ny verksamhet som kallas Stadsmissionens Råd och Stöd (SRS) med målet att vägleda människor ut ur social utsatthet. Ofta handlar det om att leda människor mot de rättigheter som de faktiskt har, såsom sjukpenning eller försörjningsstöd, eller närmare en etablering på arbets- och bostadsmarknaden. Arbetsuppgifterna för medarbetarna inom SRS är bland annat:

 • Vägledning för människor i utsatthet så att de får kunskap om relevanta insatser och möjligheter samt hjälp med att prioritera och planera.
 • Stöd för att kunna tillgodogöra sig insatser och möjligheter. Stöd i kontakter med myndigheter, arbetsgivare och hyresvärdar är prioriterat.  
 • Bygga nätverk och samverkan med både ideella och professionella aktörer med fokus på kommun och andra relevanta myndigheter samt civilsamhällesaktörer som vänder sig till samma målgrupper.
 • Bidra till lärande och utveckling genom att samla och sammanställa information, kunskap och erfarenheter.

Vi söker nu en medarbetare som vill vara med och fortsätta utveckla Stadsmissionens Råd och Stöd. Uppdraget kommer ha fokus på vägledning riktad till ekonomiskt utsatta barnfamiljer i många fall där psykisk ohälsa hos en eller båda föräldrarna är en del av problematiken. Arbetet sker i nära samverkan med Örebro kommuns försörjningsstöd i ett nyetablerat partnerskap kring psykisk ohälsa som försörjningshinder. 

Kompetens

Vi söker dig som:

 • Kan identifiera dig med Örebro Stadsmissions värdegrund (här kan du läsa om vår värdegrund)
 • Har utbildning inom beteendevetenskap, som socionom, behandlingspedagog eller annan för verksamheten relevant utbildning.
 • Har ett uttalat engagemang och intresse för att arbeta med människor och specifikt med människor som lever i utsatthet.

Det är meriterande om du: 

 • Har tidigare erfarenhet av att arbeta med målgruppen.
 • Har erfarenhet av att arbeta med liknande frågor, exempelvis vägledning, på försörjningsstöd eller liknande.

Personlighet

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper. Vi är en organisation i ständig utveckling, därför behöver du vara flexibel och ha en förmåga att utvärdera och hitta nya arbetssätt. Vi söker dig som har förmågan att kombinera ett varmt och öppet bemötande med tydlighet. Du är trygg i dig själv, empatisk, positiv och har förmågan att sätta gränser. Vi ser också att du är prestigelös och har lätt att samarbeta. 

Om tjänsten

Vi erbjuder 100% tillsvidaretjänst med start 1 september. Vi tillämpar 6 månaders provanställning. 

Vi kommer efterfråga referenser vid intervju. Vid anställning kommer vi begära utdrag från belastningsregistret.  

Har du frågor, kontakta elina.perdsjo@orebrostadsmission.se. Din ansökan skickar du till rekrytering@orebrostadsmission.se med komplett CV och personligt brev senast 2023-09-20 intervjuer sker dock löpande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sofia Strömberg

Sofia Strömberg

Vill du läsa mer?

Läs mer om vad vi på Örebro Stadsmission gör och hur vår verksamhet hjälper till genom våra nyheter och berättelser.

 • Se alla
 • Berättelser
 • Företagspartner
 • Nyheter
Ladda mer

Slut på poster