Länsgården – en hyresvärd med hjärta

– Vi är inte vilket fastighetsbolag som helst, att göra samhällsnytta är en del av vår värdegrund, säger Camilla Petersen som är VD på Länsgården i Örebro.

På företagets hemsida kan man också läsa att allt som sker inom Länsgården ska grunda sig i ett långsiktigt socialt, miljömässigt och ekonomiskt ansvarstagande. Det faller sig naturligt eftersom företaget är ett helägt dotterbolag inom Region Örebro. 

Hellre än att prata om sponsorskap så vill Camilla och ekonomichefen Maria Pisoni-Sundahl prata om partnerskap. Man vill kroka arm med aktörer som på olika sätt berör och berörs av företagets verksamhet. I Stadsmissionens fall är man både hyresvärd och partner.

– Vi har mer och mer gått mot samhällsnytta i val av våra samarbetspartners för att kunna göra skillnad, förklarar Maria. Det stärker även vår personal när vi är med och visar engagemang för omvärlden. 

Båda funderar över samhället och den utveckling vi alla upplever. Hur världen blivit hårdare, rymmer fler hot och risker som särskilt en ung generation försöker parera. 

– Det finns så mycket som utmanar idag; världsläget, ekonomin, idealen i sociala medier och tillgången på droger. Det är tuffare än på länge där ute, fortsätter Camilla. 

I den bästa av världar borde samhället ha alla de resurser som krävs för att hjälpa de mest utsatta, men när systemen inte har det får näringslivet en viktig roll att fylla. 

– Varje själ som Stadsmissionen kan rädda från hemlöshet och missbruk är ju en oerhörd vinst, säger Camilla, Och då pratar jag inte om pengar utan om något större, det vill säga om människovärdet avslutar Camilla. 

Sofia Strömberg

Sofia Strömberg

Vill du läsa mer?

Läs mer om vad vi på Örebro Stadsmission gör och hur vår verksamhet hjälper till genom våra nyheter och berättelser.

  • Se alla
  • Berättelser
  • Företagspartner
  • Nyheter
Ladda mer

Slut på poster